divendres, 8 d’octubre del 2010

3.a. Enviament de missatges ( escriure els articles i afegir imatges)

1. Enviament de missatges (es refereix als textos que escrivim nosaltres).








Quan cliqueu aquesta pestanya s'obren a sota tres subapartats:


NOVA ENTRADA: serveix per escriure una notícia nova, cal posar-hi un títol, i llavors escriure-la sobre l'editor de text. Vigileu que hi ha dues pestanyes (modifica HTML, redacta)

Redacta: per escriure i veure-ho en llenguatge normal.

Modifica HTML: És llenguatge que fa servir l'ordinador per entendre les ordres, també cal clicar-lo quan volgueu fer un embed.

ATENCIÓ:
A part del text, una part fonamental dels blocs són les imatges, videos, so i altres ginys que hi podem incrustar.

Començarem pel més senzill: les imatges.

Veureu que a la barra de dalt, a part de canviar el tipus de lletra, al costat d'enllaç hi ha la icona d'un quadre. Cliquem a sobre.




Hi ha diferents opcions:

Penja (tenim la imatge a l'ordinador)
D'aquest bloc (tenim la imatge al bloc)
D'àlbums picassa (tenim les imatges al nostre compte del gmail)
D'un URL (la imatge l'hem trobada a internet amb google/imatges)

Opció 1. La imatge la tenim a l'ordinador. Cliquem a Penja i després tria els fitxers. Se'ns obre una finestra i l'anem a buscar. Cliquem a sobre la imatge i afegeix la selecció. Ja tenim la nostra imatge a l'entrada.


Opció 2. La imatge l'hem trobada a internet. Obrim una segona pestanya del navegador i anem a buscar la imatge. Quan la tenim. Botó dret/Copia la ubicació de la imatge.
Cliquem a D'un URL i hi enganxem la ubicació de la imatge. Botó dret/enganxa i fem afegeix la selecció.

Quan afegim imatges es modifica l'HTML (és el llenguatge que enten l'ordinador). Aneu a veure-ho. A sobre el missatge hi ha dues pestanyes: redacta i modifica l'HTML. Veureu que han aparegut lletres i símbols que no sabem que volen dir però que fan que apareguin les fotos. Benvingudes si fan que apareguin les imatges! No cal saber més idiomes.

Un cop tot aquest procés tenim tres opcions: publicar el missatge (la notícia apareix al bloc directament), desar-ho com esborrany (ens el guarda però encara no el publica) i visualitzar-lo prèviament (veure com quedaria si estigués publicat).


EDITA ELS MISSATGES: Serveix per modificar algun missatge que hagiu escrit (publicat o no).

EDITA PÀGINES: Les pàgines són estàtiques, és a dir els nostres escrits no s'ordenen de més nou a més antic. Al bloc apareixen com a noves pestanyes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada