dissabte, 23 d’octubre del 2010

4.a. Com afegir una llista de blocs?

Haurem de clicar sobre la pestanya Disseny.
Aneu a la columna de la dreta on posa: Afegiu un gadget.
Se'ns obre una finestra de gadgets. Haurem d'anar a buscar el que diu: Llista de Blocs i cliqueu.


S'obrirà la finestra de configuració de la llista de blocs.

Podeu posar-hi el títol que volgueu, ordenar-los de dues maneres diferents i si voleu que es mostrin tots els blocs. Tot seguit hi ha cinc caselles que es poden clicar. És important que estigui marcada només la segona: títol de l'element més recent. Així sortirà el nom del bloc i també el títol de darrer article. És una manera de facilitar a les famílies la navegació: si ja han llegit el darrer article no cal que entrin a tots els blocs.

Tot seguit hem d'introduir a la llista els blocs de tots els cicles, de l'escola, d'anglès, de l'hort...
Clicarem a afegeix un bloc a la llista.  Ens demana una URL. Per tenir-les amb exactitud...

Obrireu una pestanya nova amb el navegador (Fitxer/Obre una pestanya i anireu obrint un a un els blocs que voleu posar a la llista per a poder copiar l'adreça URL http:// .....). La seleccionarem. Botó dret. Copia.

Canviarem de finestra on ens està esperant per posar la URL. Botó dret. Enganxa. I cliquem afegeix.


Je en tenim un. Cliquem a afegeix a la llista i anem fent amb un altre bloc. MOLT IMPORTANT! Quan acabeu amb l'últim no us oblideu de desar. (la llista de blocs) i tornar a desar (la configuració).


Què passa si ens hem oblidat d'un bloc? Tornem a començar el procés. Ara, però, si ho hem fet bé, quan som a la pestanya de Disseny ja ens apareix el gadget llista de blocs. Cliquem a sobre i ja podem afegir-ne un de nou. Podem també canviar el nom de cada bloc si ens interessa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada