dilluns, 10 de gener del 2011

8.2.3. Google Docs: Formularis

Aquí teniu un exemple de formulari que es pot fer amb el google docs.



Els formularis ens permeten posar exercicis on line als alumnes amb l'avantatge que automàticament es genera una base de dades amb les seves respostes. Els formularis faciliten el control de qui ha fet i qui no la feina, quan l'ha feta (ens apareix l'hora en que es va omplir el formulari) i també ens facilita molt la correcció dels exercicis.

Podem posar preguntes de diferents tipus i tantes com volguem. Una vegada llest podem canviar l'estètica del formulari d'entre una bona pila de temes, i quan acabem el publiquem al bloc.

Per començar, des de documents, cliquem crea i l'opció formulari. Se'ns obre la següent pestanya i ja podem començar a omplir.



Podem posar al formulari tantes preguntes com volgueu. Clicant a sobre afegeix un element  i triem el tipus d'element que volem afegir.

Dins de cada pregunta hi ha l'opció d'editar-la (llapis), duplicar-la per fer-ne una altra de semblant, o suprimir-la (paperera).

Quan acabem d'escriure'l cliquem a sobre Tema: Plain i podrem canviar l'aparença del formulari. Per publicar-lo clicarem a sobre més accions/incrusta i ens donarà el codi per incrustar-lo al bloc.

Una vegada ja publicat si volem modificar-lo o consultar resultats, anirem a google docs i clicarem a sobre el formulari



Se'ns obrirà la base de dades que es genera automàticament i podrem consultar les dades.


Per modificar-lo anem a dalt al menú Formulari/edita el formulari.

Els formularis poden ser tan llargs com volguem (a l'incrustar-lo al bloc apareixen ascensors). Amb l'amplada podem tenir problemes en funció de la configuració del bloc. Per modificar tan una cosa com l'altra, quan l'incrustem al bloc podem modificar el codi html.

<iframe src="https://spreadsheets0.google.com/embeddedform?formkey=dEtVdE95M25WSF9PWGFvUHgwNmtldFE6MQ" width="760" height="668" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">S'està carregant...</iframe>

Width és l'amplada i heigh és l'alçada. Alerta no esborreu cap altre caràcter perquè l'enllaç no us funcionaria!

Un darrer consell!!! Hi ha l'opció de marcar les preguntes com obligatòries. És una bona opció per assegurar-nos que no ens envien un formulari a mig omplir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada