diumenge, 23 de gener del 2011

9.Eines 2.0

El terme Web 2.0 fou introduït per Tim O'Reilly en 2004 per referir-se a una segona generació en la història de la Web basada en comunitats d’usuaris i un ventall de serveis que fomenten la col·laboració i l’intercanvi d’informació entre els usuaris. Per això també ens referim a la Web 2.0 com la Web Social.

L'usuari de la xarxa passa de ser un consumidor de continguts a participar en la construcció i elaboració dels mateixos, utilitzant la Web com plataforma i sense necessitat d’haver d’instal·lar programari específic en l'ordinador.

L'Educació 2.0 té com centre els mateixos conceptes essencials que la web 2.0: el treball col·laboratiu i la creació de coneixement social.

La simplificació de la lectura i escriptura en línia dels estudiants utilitzant les eines de la Web 2.0 els permet generar continguts i compartir-los. El pensament es desenvolupa amb la interacció amb els altres i la discussió.

El sistema educatiu ha d’adoptar el repte de respondre a la possibilitat que té l’alumne d’aprendre en qualsevol moment i a partir de moltes fonts d’informació diferents.

Amb la Web 2.0 tenim un model on estudiants i docents poden aportar els seus coneixements i experiències. Comunicar, compartir, col·laborar i confiar són aspectes fonamentals tant de la Web 2.0 com de l’Educació 2.0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada